Hur viktigt är det med en hemsida?


Ja det är en ganska svår fråga att svara på. Det beror, delvis, på vilken typ av verksamhet du eller ditt företag sysslar med men också hur lätt det ska vara att hitta information om det din verksamhet sysslar med. Och det sistnämnda kanske inte alltid har så stor betydelse. I vilket fall som helst så kanske man vill hänga med utvecklingen, den digitala utvecklingen, och skaffa en hemsida eller förnya en nuvarande hemsida.

Det är innehållet som räknas

Det är innehållet som räknas. Men om det är innehållet som räknas så är det bra om det ”paketeras” på ett bra sätt. Att informationen är överskådlig, att det är lätt att navigera, att det är lättläst med rätt typsnitt och typstorlek, att det är rätt storlek och vikt på bilder och så vidare.

Sökmotoroptimering

Sökmotoroptomering (SEO) är ett begrepp som betyder att man optimerar webbsidor, både tekniskt och innehållsmässigt, för sökmotorer. Hur hittar men hemsida? Ofta genom att söka med en söktjänst som t.ex. Google eller Microsofts Bing. Det finns flera faktorer som spelar in på hur högt upp en webbsida kommer i sökresultatet. Men jag tror att en tumregel kan vara att man utvecklar hemsidan för besökarna, inte för sökmotorerna.

 


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

femton − sex =